Alle locaties
5 november 2018

Atlant bibliotheek

Woensdag 23 januari 2019 opende Atlant, in het historische pand van het Immendaal, de bibliotheek in Beekbergen.  En alleen dat is al een bezoekje waard!

Voor iedereen

In de bibliotheek vind je onder andere boeken, tijdschriften, grootletter- en luisterboeken. Deze zijn allemaal te leen en mag je mee naar huis nemen. Bij de uitleen zal er een uitleentermijn worden afgesproken. Daarnaast staat er in de bibliotheek een belevenistafel waar je op interactieve manier met anderen (of alleen) een spelletje kan spelen, een puzzel kan leggen of naar geluidsstukken kunt luisteren. De bibliotheek is klein maar fijn en heeft een huiselijke sfeer. Zo kun je bij de open haard zitten met een boek of tijdschrift en, bij mooi weer lekker genieten op het terras met een kopje koffie of thee, in een prachtige bosrijke omgeving.

Terug in de tijd

Immendaal heeft een fascinerende geschiedenis. In 1909 werd op initiatief van voorname Rotterdamse notabelen het ‘Sanatorium Immendaal’ gebouwd. Dit sanatorium was vooral bedoeld voor Rotterdamse tuberculosepatiënten. Voor een paar guldens per maand werden zij in het Immendaal verpleegd.

In de jaren 60 veranderde de naam en de functie van Immendaal: het sanatorium ging verder als Geriatrische Inrichting Beekbergen. Omdat de gemeente Rotterdam vooral oude zeelieden met drankproblemen of Korsakov naar Beekbergen stuurde, ontstond hier de specialisatie Korsakov.

In 1982 werd de Geriatrische Inrichting Beekbergen een verpleeghuis en veranderde de naam in het Immendaal. In 2000 werd Atlant Zorggroep opgericht en in 2001 sloot het Immendaal bij Atlant aan. Negen jaar later verhuisden de bewoners van het Immendaal naar het nieuwe Marken Haven, waarna het gebouw zijn deuren sloot in 2015. Vorig jaar kwam de locatie eindelijk weer tot leven en verhuisden de bewoners van afdeling Coolsingel naar het Immendaal.

Gerealiseerde projecten

Kom in actie

Steun ons

Word vriend

Schrijf u zelf hieronder direct in als Vriend van Atlant.
U ontvangt een bevestigingsmail en een kleine attentie als blijk van waardering.

Meer informatie weten over Vriend worden van Atlant? Klik hier.