1 september 2020

Atlant bibliotheek

De Atlant Bibliotheek is verhuisd van zorglocatie Immendaal naar Marken Buiten.

Voor de zorglocatie Immendaal worden toekomstgerichte plannen gemaakt. Helaas moest de bibliotheek naar een andere ruimte/locatie.  De nieuwe locatie is bij Marken Buiten. Leest u graag een boek of kijkt u graag plaatjes uit het verleden en nu: welkom in de bibliotheek bij Marken Buiten, Kuiltjesweg 1 in Beekbergen. U kunt ook op uw locatie aangeven dat u graag boeken wilt lenen van de bibliotheek. Vanaf uw locatie wordt dan contact gezocht met de beheerder van de bibliotheek. Die kan u te woord staan en zorgt dat u het boek krijgt dat u graag wilt lezen.

Voor iedereen

In de bibliotheek is iedereen welkom om onder het genot van een kopje koffie of thee een boek te lezen of luisteren. Maar ook lekker bladeren in de krant of een tijdschrift behoort tot de mogelijkheden. Een buitenterras is aangelegd, waar gasten kunnen genieten van het buiten zijn in een rustige omgeving. De bibliotheek van Atlant is voor iedereen toegankelijk.

In de bibliotheek vind je onder andere boeken, tijdschriften, grootletterboeken en luisterboeken. Deze zijn allemaal te leen en mag je mee naar huis nemen. Bij uitleen zal er een uitleentermijn worden afgesproken. Daarnaast staat er in de bibliotheek een belevenistafel waar je op interactieve manier met anderen (of alleen) een spelletje kan spelen, een puzzel kan leggen of naar geluidsstukken kunt luisteren. De bibliotheek is klein maar fijn en heeft een huiselijke sfeer. Zo kun je bij de open haard zitten met een boek of tijdschrift en straks in het voorjaar lekker genieten op het terras met een kopje koffie of thee, in een prachtige bosrijke omgeving.

Terug in de tijd

Immendaal heeft een fascinerende geschiedenis. In 1909 werd op initiatief van voorname Rotterdamse burgers het ‘Sanatorium Immendaal’ gebouwd. Dit sanatorium was vooral bedoeld voor Rotterdamse tuberculosepatiënten. Voor een paar guldens per maand werden zij in het Immendaal verpleegd.

In de jaren 60 veranderde de naam en de functie van Immendaal: het sanatorium ging verder als Geriatrische Inrichting Beekbergen. Omdat de gemeente Rotterdam vooral oude zeelieden met drankproblemen of Korsakov naar Beekbergen stuurde, ontstond hier de specialisatie Korsakov.

In 1982 werd de Geriatrische Inrichting Beekbergen een verpleeghuis en veranderde de naam in het Immendaal. In 2000 werd Atlant Zorggroep opgericht en in 2001 sloot het Immendaal bij Atlant aan. Negen jaar later verhuisden de bewoners van het Immendaal naar het nieuwe Marken Haven, waarna het gebouw zijn deuren sloot in 2015. Vorig jaar kwam de locatie eindelijk weer tot leven en verhuisden de bewoners van afdeling Coolsingel naar het Immendaal.

Gerealiseerde projecten

Kom in actie

Steun ons

Word vriend

Schrijf u zelf hieronder direct in als Vriend van Atlant.
U ontvangt een bevestigingsmail en een kleine attentie als blijk van waardering.

Meer informatie weten over Vriend worden van Atlant? Klik hier.